Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

28 februarie 2013

Horoscopul lunii martie

5 februarie 2013

Omenirea in faţa unei noi paradigme

Cădem pradă formei sau lăsăm fondul să ne cotropească?

Am tot vorbit despre Pluto de patru ani în coace încât am ajuns să privim spre el cu indiferenţă, asta dacă mai privim, este arătat şi învinovăţit pentru criza financiară, este hulit în aşa hal încât ne-am grăbit sa-l reducem de la rangul de planetă la cel de asteroid, este Marele Pluto pe care încercăm pe toate căile să-l minimalizăm numai să nu mai auzim de el, iar caracterul său transpare din tot ce se întâmplă în jurul nostru. Cred că este momentul să dăm Cezarului ce este al Cezarului şi să-l aşezăm pe Pluto acolo unde se cuvine.
Acum 264 de ani, America se confrunta cu colonialismul, Anglia işi extindea puterea asupra Oceanului Pacific, Olanda, Belgia şi Ţările de Jos descopereau Africa diamantiferă iar Europa căzuse pradă baroccului în mai toate domeniile. Sintetizaţi tiparul anilor 1742 – 1746, aplicaţi-l Prezentului şi veţi vedea că nu este mare diferenţă. Tiparul este comun doar conotaţiile sociale, economice, de sănătate, stat de drept ori educaţie sunt paradigme epuizate care cer altele noi, iar Pluto exact asta ne impune...

Tranzitul lui Pluto prin Capricorn este unul lung, încă greu de înțeles şi grea viaţă pentru unii până în 2023, când va trece în semnul Vărsătorului. Capricornul este un cardinal, de pământ, maestru al tărâmului fizic, cel care a dă dimensiune Timpului, semn care construieşte si structurează, cel care limitează şi ordonează structurile. Este un semn de amploare și profunzime, ale cărui eforturi au tendința să se reflecte la scară cosmică. Capricornul este un semn pare să fie o parte activă a coloanei vertebrale a societății. În noiembrie 2008, Pluto in marşul său cosmic de când lumea, a intrat în Capricorn şi nu cu gânduri dintre cele mai bune. Scopul său este de a distruge ceea ce nu se mai potriveste cu planul evolutiv, el este setat să transforme structura însăși a societății precum și modul în care trăim.
Vom avea parte de un influx de energie revigorantă? Vom asista la o reinseminare cosmica si in acelasi timp o detoxifiere a planetei? Va accepta sistemul economic să fie reformat, astfel încât toate acțiunile mondiale să ducă la abundență? Boala și corupția din instituțiile guvernamentale să fie transmutate într-un ideal mai mare? Hmm. Totul depinde de felul în care facem faţă profundelor provocări la care ne va supune Pluto ca să ne găsim adevărata cale. De fapt, de 4 ani nu am avut parte decat de vise spulberate...
Studiile asupra lui Pluto spun că el este menit sa spargă structurile care s-au perimat, au devenit capcane ale creșterii economice chiar dacă ne agățăm de tot ce ne este familiar când aceasta se prabuşeşte. Iar atunci când credem că am ajuns la fund, Pluto ne împinge si mai in jos de parcă ar fi o groapa fără sfârşit, mai jos, tot mai jos... Tranzitul plutonian este menit să ne scoată la lumină deşi avem senzaţia că ne prăbuşim într-un hău nesfârşit. Și atunci se întâmplă minunea, ne dăm seama că suntem mai puternici decât atunci când schimbărie păreau că ne-au luat pe nepregătite şi că adevărata credință își are rădăcinile în caracterul nostru.
În acest moment, drama lui Pluto se joacă în domeniul finanțelor, a structurilor guvernamentale şi ale mediului înconjurător. Vedem un comportament disperat, teutocrat şi obsesiv - compulsiv pus sub lupă, vedem cât de anchilozat este un sistem care a fost revelat ca nesănătos. Pluto, asemenea unui medic, palpează realitatea, descoperă gândirea distorsionată și puterea exercitată ca fiind distructivă. Adevărul iese la lumină și în lumea financiară şi vedem o valoare – sistemul, în cauză, otrăvit de lăcomie, să ne gândimm numai la scandalurile izbucnite din interiorul sistemului, nu le cele din afară care au ajuns o obişnuinţă, un sistem care se bazează pe un fundament psihologic bolnav şi nu în armonie cu ciclurile de viață. Pluto practică un fel de a folosi a extremelor menit să pună punctul pe i, să pună sare pe rană sau să învârtă cuţitul în rană pentru că fără durere se pare că nu se clinteşte nimic.  
Adevărul pare inechivoc - un guvern corupt, politicieni penali, un sisitem fără speranță, în cârdășie cu interesele bancare dar şi cu cele ale puterii.
Ca "încrederea" în piață este pierdută o arată firele întregul sistem care au scăpat de sub control. Băncile nu mai împrumută bani contribuabililor, politicile rerstrictive in doemniu au fost extinse, iar oamenii sunt îşi regândesc prioritățile bugetare, nu mai merg la cumpărături decât atunci când este musai. Valorile se schimbă, iar investitorii caută cu disperare o pâlnie pentru activele lor în lucruri percepute ca având o valoare atemporală cum ar fi de aurul.
Tranzitul lui Pluto este o provocare pentru fiecare gospodărie, pentru felul in care vom ştii să ne adaptăm la schimbările din economie. Nu mai este de mult un subiect tabu, cum lucrează Pluto. Problema datoriilor proprii dar şi a datoriei naţionale este plină de emoții întunecate, sentimente de rușine, de vinovăție dar mai ales un pregnant sentiment ca nu mai avem controlul propriilor noastre vieţi.  Ce se întâmplă cu noi? Puterea întunecată a lui Pluto de a controla totul prin bani, este o tema cu care fiecare dintre noi se va lupta într-o formă sau alta. Se amplifică spectrul puşcăriei debitorului care nu mai are cu ce plăti, nevoia de posesiune cu orice preţ. În toate acestea există un potențial pentru vindecarea profundă a relației noastre cu banii și o cale, în acelaşi timp, de lichidare a datoriilor împovărătoare. Este nevoie de supliciu pentru a înţelege că trebuie să renaştem!
-         va urma -

1 februarie 2013

Cum ar fi sa NE APRECIEM mai MULT??????


Am luat aur la Olimpiada Internaţională de Mate!!!
                                                               Aşa, şi?!
     Sunt vreo şase. Cinci băieţi si-o fată. Doi dintre ei au benoacle.
    "Feţe de tocilari", aşa gîndeşte lumea despre ei! Plus vreo doi-trei profesori, dintr-ăia de au 15şpe milioane de lei vechi si halesc conserve în deplasările peste graniţă, ca să pună deoparte diurna şi s-o utilizeze la "trei stele", ultra all inclusive, în Grecia, alături de soţia sa, o "mîhnită" de profă de biologie.
    La aeroport nu-i bagă nimeni în seamă, dar deasupra capului, unul dintre dascăli ţine o tăblie pe care scrie:"România". Aeroportul se întrebă: "Ce e, mă, cu amărîţii ăştia?" Au nişte tricouri galbene pe ei, iar la gît le atîrnă medalii. La unii, de aur. "Dacă sînt sportivi, de ce nu e ciorchinele de camere TV pe ei?" continuă întrebările. Aaaa, uite, au şi-un steag. Un tricolor! Cînd îl afişează, o fac cu mîndrie. "Bă, esti nebun?! Ăştia chiar mai cred în chestia asta cu reprezentarea cu cinste a ţării, cu... Cine sînt?"
     Da, chiar aşa, cine sînt de nu-i bagă nimeni în seamă, în afară de rude?
1. Omer Cerrahoglu
     Primul cu benoacle. Clasa a XI-a, vine din Maramu', din Baia Mare. Avea 14 ani cînd cucerea prima medalie de aur, la Bremen , Germania , în 2009. N-a vrut să dezamăgească, aşa că acum a venit tot cu cel mai preţios metal la gît.
2. Radu Bumbăcea
    Fără benoacle. A luat – culmea nesimţirii! – BAC-ul, la "Tudor Vianu", în Bucureşti. Aur la Amsterdam şi în Kazahstan. Adoră literatura, ştiinţele si a fost, deja, acceptat la Cambridge . Pentru cei care n-au timp să caute pe Google, băieţii de aici au pornit la drum sa construiasca Universitatea în 1209, cam pe vremea cînd noi ne apucam de cnezate si voievodate.
3. Ioana Tamaş = la 18 ani a primit premiu pentru întreaga activitate
    Singura fată din lot – fără nici o legătură cu fotbalistul! De cînd era în şcoala generală, la Nr. 79, rupea pe matematică. În primăvară a primit premiul "Laurenţiu Panaitopol" pentru întreaga activitate de olimpic pe parcursul şcolii!"Poftiiiim???!!! N-are nici 20j de ani şi primeşte diplome pentru "întreaga activitate"?!
    A, şi ea are benoacle. Unii poartă ochelari din cauza jocurilor pe calculator sau Wii. Ei, pentru c-au citit prea multe cărţi.
4. Tavi Drăgoi
    E pasionat de chitară, informatică şi electronică. A luat doar "argint", dar a fost acceptat, deja, la Harvard!
    Completare. "Harvard" desemnează o Universitate din SUA, fondată la 1636, cu 140 înainte ca americanii să se pună pe făurit state. Pur statistic, pe aici au trecut 75 de omuleţi care au luat premiul Nobel la diferite discipline!
5. Alt benoclist, Fane (Ştefan) Spătaru, from Alexandria – atenţie, Alexandria de Teleorman, nu de Egipt! S-a "încălzit"pe plan local, la Balcaniada din Turcia, de unde a venit cu aur. Acum a coborît o treaptă, a luat doar argint, dar e mezinul trupei, are şanse.
 6. Fane (Ştefan) Ivanovici
    Vine din Bacău . Cei mai buni prieteni ai lui? Newton , L'Hospital, Gauss...
7. Radu Gologan e coordonatorul. Prof în Poli, în Bucuresti. 10 ani ca preşedinte al Comisiei Naţionale a Olimpiadei de Matematică. 40 de articole de cercetare, peste 30 didactice, cărţi, bla-bla-bla. Le-a vorbit unor studenţi din Rusia, Franţa, SUA, Germania .
     În concluzie, nişte tocilari! Iată Delegatia României participantă la Olimpiada Internaţională de Matematică. Locul 1 pe Europa şi locul 10 în lume (din 100 de ţări, într-un clasament neoficial). Două medalii de aur luate în Argentina , la Mar del Plata, la cea de-a 53-a ediţie.
    Pe cine interesează, însă, o astfel de ştire? În ţară avem 120.000 de nebacalaureaţi.  "Pacyno" se dă cu gel cînd merge să afle rezultatele la BAC. La Iaşi , de trei ani, la acelaşi liceu, NIMENI n-a luat examenul. Iar noi vorbim despre nişte puşti de 16-18 ani care uimesc lumea!
    Gata, şi aşa povestea e cam lungă... Apropo, aţi aflat că nea Gigi s-a suit pe maşină şi-a dirijat circulaţia, la trei dimineaţa, în Mamaia? Wow!...

PS - Imi pare rau ca nu am avut timp sa va vorbesc mai devreme despre ei, dar...niciodata nu este prea tarziu! Siiii...nimeni nu este profet in tara lui. Sa ne mai miram ca unii nici nu se gandesc sa se mai intoarca?...Apropo, textul nu-mi apartine dar ii multumesc celei care mi l-a trimis!!