Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

16 iunie 2012

Venus în Gemeni sau despre gramatica dorinței - 4


Pe întreg parcursul retrogradării sale, Venus s-a confruntat şi încă se confruntă cu o serie interesantă de provocări. Este în Gemeni (pe 27 iunie, îşi va relua mersul normal, ciclul retrogradării însă se va încheia abia pe 31 iulie!), semn de polarizare intelectuală, de analiză binară, semn al expresiei inteligente şi, cred eu, fundamental, de codificare a experienţei în cuvinte. Preocupările lui Venus de această dată, nu sunt numai de interes lingvistic însă. Ştim că ea guvernează pasiunile dar şi mintea şi corpul care includ frumuseţea sub toate formele ei, însă este la fel de ataşată de experienţele de non-verbale. În Gemeni, Venus infuzează limba, inclusiv limbile tehnice, cu o eflorescenţă estetică ieşită din comun. Arhetipul Femeii întruchipând iubirea este aici doamna care are poftă să cizeleze folosind ca baghetă magică stiloul şi hârtia sau laptopul.
Venus in Gemeni spune tot despre explorarea unei game extrem de variate de dorinţe. Acestea sunt împărţite şi subdivizate, ajung să atingă categorii nebănuite sau neaşteptate. Ca o curiozitate, aici intră şi explorarea întregului spectru sentimental – de la cel declarativ, vezi aparentul război Parlament – Preşedenţie, felul în care s-a votat pentru că trebuie să recunoaştem a fost un vot al urii şi a nemulţumirii, la cele care ţin de delirul religios – vezi asasinarea preotului din Focşani. Astfel, că nu există bucurie în noutate şi varietate, plăcere în noi forme şi combinaţii inteligente de plăcere, fără explorarea lingvistică a acestora. Venus retrogradă, în Gemeni, sapă adânc în terenul arhetipal al semnului, scoţând la suprafaţă contradicţii emoţionale nebănuite. Dragostea şi ura clocotesc şi ies la suprafaţă la persoane dintre cele mai calme şi mai liniştite sau în activităţi care le complică relaţia de muncă. Aceste dualităţi, deşi distrag atenţia, necesită răspunsuri emoţionale cât mai cinsitite. Deşi încercăm să simplificăm sentimentele noastre, ne plac cei care ne urăsc şi urâm ceea ce ar trebui să ne placă. Este adevărat, dar este, de asemenea, confuz. Călătoria retrospectivă a lui Venus ne stimulează să explorăm aceste contradicţii aparente şi admite complexitatea emoţională la locul de muncă. Unii vor fi năuciţi de această multitudine de sentimente şi vor rămâne în espectativă dar mişcarea lentă a lui Venus, înapoi, va dezvălui că aceste contradicţii, de fapt, co-exista. Încercând să înţeleagă şi să recunoască această complexitate nu se diminuează tensiunea din relaţii, în schimb le înviorează.
Venus nu numai că evidenţiază polaritatea sentimentelor noastre faţă de alţii ci accentuează dualităţile din noi înşine, fundamentală fiind relaţia dintre părţile noastre masculine şi feminine. Părticelele acela din noi care, sunt clasificate drept masculin şi feminin, sunt simple exagerări ale acestor calităţi, care se găsesc în fiecare dintre noi. Platon vorbeşte despre un mit al omului original - mitul androginului sau hermafroditului, în care se spune că omul, la Început, a fost atât bărbat, cât şi femeie; în acesta îşi au rădăcinile ideile jungiene,  procesul de dezvoltare şi de integrare a părţilor masculine şi feminine din psihicul nostru. Alchimiştii din Evul Mediu foloseau o imagine similară atunci când vorbeau despre hermafrodiţi, omului originar a lui Platon. Hermafroditul este cu atât mai prezent, în afara ocultării în tema gemenilor, cu cât  Venus se află aici, în semnul stăpânit de Mercur. Întânirea dintre Venus (Afrodita) şi Mercur (Hermes), se regăseşte într-un alt mit antic grecesc, prin rodul iubirii lor, un copil care avea caractere şi de fetiţă şi de băiat.
Una din temele principale ale retrogradării venusiene rezidă din acele sentimente, care au fost ignorate până acuma şi care vor fi împinse la suprafaţă şi obligate la explorarea barierelor emoţionale ridicate, sentimente adormite care se retrezesc şi ne obliogă să recunoaştem că aceste grupuri de sentimente ne aparţin chiar dacă nu ne recunoaştem în ele. Cu toate acestea, nu toată lumea are de gând să conştientizeze problemele care se ridică la locul de muncă. Majoritatea dintre noi nu o va face. Aşteptaţi-vă să vedeţi şi partea urâtă a unor oameni pe care îi credeaţi integri sau să surprindeţi reacţiile neaşteptate de încăpăţânare atunci când e nu este obiectivată, care atunci când nu găsesc soluţia să iasă din impas sar la gâtul altora.
Venus este, printre altele, puternic asociată cu femeile şi în consecinţă fiind voprba şi de Gemeni, se va pune puternic accent pe vocile femeilor. Aşteptaţi-vă ca ciclu retrogradării venusiene să pună un accent special pe drepturile femeilor, pe poziţia lor socială – vedeţi disputa Segolene Royale şi Valerie Trierweiler, fosta şi actuala doamna a preşedintelui francez Francois Hollande.
Gemenii sunt stăpâniţi de Mercur, aşa că ne putem aştepta la intreruperi in comunicare, tehnologia high-tech să ne dea bătăi de cap sau să avem probleme dacă plecăm în concediu sau la un drum, lucruri care adesea se petrec pe Mercur retrograd. După cum spuneam şi sus, Venus va stârni discuţii în jurul valorilor alternative, a stilului de viaţă ale personalităţilor indiferent de domeniu, a parteneriatelor uni-sexuale sau căsătoriile non-standard de tipul concubinajului.
Şi cum Venus este o planetă care răspunde de tot ce este valoare iar Gemenii se referă atât la tehnologie cât şi la transport aceste domenii ar putea fi cele mai viciate. Ca atare, ne putem aştepta ca valoarea stocurilor de tehnologie şi a transportului, sub toate formele sale, să fie deosebit de volatil până în preajma datei de 31 iulie.
                                                                              -  Sfârşit -

7 iunie 2012

Între a da și a primi - 3


 În calitate de stăpâna a Casei a 2-a, Venus are în subordine și afacerile financiare, mai ales cele care se fac cu bani lichizi. Fiind vorba despre retrogradare, vechile texte și experiențele de-a lungul vremii, ne învață că acum nu este un moment bun pentru investiții și nici pentru a începe noi activități financiare. Valoarea produselor sau a mărfurilor este de cele mai multe ori umflată iar pierderile se vor resimții imediat ce Venus va intra în mers normal. Este un avertisment serios pentru nativii Capricorn care au o predilecție să facă investiții pe Mercur și Venus retrograd. Deși, Venus este puternic axată pe interacţiunea sexuală, ea poate fi destul de zgarcită, și în această ipostază guvernează fluxul financiar, precum şi condiţiile financiare ale vieţii de zi cu zi, astfel încât cuvântul "venal" exprimă foarte bine partea fără scrupule a lui Venus atunci când se pune problema financiară.În ce privește investițiile, deși s-a crezut multă vreme că Venus retrogradă acționează negativ asupra finanțelor și se recomanda să nu se investească în articole de lux, s-a remarcat că perioada de retrogradare venusiană are un impact benefic asupra modului de a gândi strategii de afaceri, de a găsi metode să ne sporim banii, după cum și marile fluctuații de pe piețele financiare par să ai aibă legătură cu această retrogradare.
Am întânit situaţii în care au fost închiriate spaţii de firmă sau de locuit pe Venus retrograd care au fost ba inundate, ba sparte frecvent ca să nu mai spun de problemele cu asociaţiile de locatari care nu odată i-au dat în judecată pentru te miri ce motiv. În schimb au fost situaţii în care, intuitiv, unii clienţi au folosit retrogradarea venusiană cu beneficii excelente: au achiziţionat acţiuni pe piaţa de capital care odată cu intrarea lui Venus în mers normal şi-au multiplicat valoarea de câteva zeci de ori. S-au licitaţii la care nu se prea închesuia nimeni. S-au cumpărat la pachet câte 4 – 5 apartamente care după ce au fost reamenajate s-au vândut cu un preţ triplu, bineînţeles când Venus era în mers normal. Părerea mea că este o perioadă foarte bună pentru a achiziţiona antichităţi, lucruri vechi la care nu se prea înghesuie nimeni dar care odată cumpărate şi restaurate, li se redă adevărata valoare.
S-a remarcat că perioada cu Venus retrogradă este excelentă pentru a renegocia o situaţie financiară cum ar fi un contract sau un împrumut bancar. De asemenea, perioada poate fi de ajutor în rezolvarea unor probleme interminabile, de natură juridică, în sensul că este o perioadă bună să fie schimbaţi avocaţii, să vină cu o a doua expertiză sau pentru recuzarea instanţei.
            Momentul este un timp excelent pentru a reflecta asupra propriului sistem de valori sau a experienţelor din ultimii ani, cu învăţăturile de rigoare, ori o aplecare mai atentă asupra relaţiei. Nu întotdeauna cel care este decarativ în dragoste este îndrăgostit şi în realitate!

1 iunie 2012

...o bătălie a sexelor?



 Eclipsa de Lună din 4 iunie 2012, are loc la 14 ° Sagetator 13,  în constelaţia Hercule –Omul îngenunchia, pe un interesant Careu în T care îl are drept focar pe...Marte, iar Soarele este conjunct cu Venus. Aceasta este o eclipsa pentru iubitorii cărora le plac Încercările. Cel mai mult vorbeşte Venus aflată în plină retrogradare  și în aproprierea stelei fixe Rigel din Constelația Orion. Soarele este conjunct cu asteroidul Chaos din mica centură de asteroizi  ceea ce sugerează faptul că lumina soarelui este endemică pentru Luna din opoziție. Pământul pare să blocheze acest sens dramatic şi face să ne gândim de două ori înainte de a acționa. Marte stă provocator jumătate de drum între Rigel din Orion - Soare - Venus – Chaos și singuratica Lună în genunchii lui Hercule ca și cum s-ar ruga să fie iertată pentru aspect sau este doar o impresie?!  
Luna în opoziție cu Venus  pare să sugereze o persoana obsedată să facă totul la superlativ, perfect şi idilic, în timp ce viața pare să curgă pe lângă ea, apatică la imaginea copiilor care plâng cerșind mâncare într-o lume cufundată în miasme urât mirositoare.
Conjuncția Soare-Venus aruncă o umbră de poleială zaharisită asupra realităţilor imediate şi se comportă cu indolenţă .... în general, aceste persoane sunt carismatice, fermecătoare, şi nu le place lupta, indiferent de domeniul în care se duce aceasta. Şi pentru că aminteam de asteroidul Chaos – lupta fără sfârşit cu tentaţia, nu vorbeşte despre lupta cu un demon în sine ci cu demonii noştri interiori şi de aici centrarea pe perfecţiune, astfel chipul lui Venus zeiţa iubirii ideale este întunecat de vanitate, de o frumuseţe ţinută sub control şi de teama de urâţenie, mai precis, frica de îmbătrânire.
Cu toate acestea Venus este conjunctă cu Rigel, o stea fixă din Centura Orion, o stea foarte norocosă, aduce onoruri, bogăţii, fericire şi glorie, poziţionată însă pe piciorul lui Orion şi aceasta avertizează asupra pedepsei pentru vanitate: Gaia l-a trimis pe umilul scorpion să-l înţepe pe acesta în picior, drept pedeapsă pentru mândria sa pe care şi-o clama afirmând că poate învinge orice fiinţă de pe Pământ. Altfel spus, nici cele mai luminate minţi nu sunt imune la slăbiciunile omeneşti.
Luna în pătrat cu Marte, aduce sentimente intense, tensionează stările şi le aduce într-un moment de criză astfel încât persoanele, mai ales cele prinse în proiecte de anvergură şi din politică – vezi premierul Victor Ponta care a tăiat panglica la un proiect civic, din Iaşi, declarat de instanţa judecătorească, prin două decizii definitive şi irevocabile, drept ilegal! Un alt aspect ar putea să se releve printr-o acţiune belicoasă accentuată între sexe – se pare că, deocamdată, s-a uitat de proiectul Elena Udrea şi s-a trecut la decimarea Robertei Anastase!
Soarele în pătrat cu Marte şi el, creează o stare interioară tensionată care se exprimă prin tot felul de acţiuni de la sport la diplomaţie, de la creatoarea expresia de sine la sex. Pătratul ridică obstacole în calea afirmării de sine, care trebuie să fie depăşite cu curaj şi spirit de acţiune, luptă, ceva care pare să vine din însăşi natura umană. Totuşi tensionarea lui Marte pe eclipsă, ar putea fi benefică. De ce? Pentru că Marte şi Venus fac cea mai redutabilă echipă, să nu uităm că Venus este faţeta masculină a lui Marte, iar Marte cea feminină a lui Venus – să ne amintim numai de arsenalul pe care Venus îl pune la bătaie atunci când vrea ceva cu orice preţ (Paris îi dă mărul cele mai frumoase zeiţe atunci când aceasta i-o arată pe Elena, în timp ce Atena îi oferea onoruri pe câmpul de luptă iar Hera, un cămin fericit!), ei sunt complementari. Singurul neajuns este că sunt în pătrat. Dar de pătrate să nu ne fie teamă, ele sunt dinamice şi productive. Această eclipsă ar putea fi colacul de salvare pentru cuplurile aflate în impas sau pentru negocierile diplomatice nefinalizate!
 Această eclipsă de lună poate fi privită ca o bătălie a sexelor sau o luptă cu propriile pofte sexuale. Poziţia lui Chaos în tema astrală arăta unde trebuie să ducem lupta cea mai dificilă cu noi înşine...ar putea fi cea mai mare ispită a noastră. Casele care sunt implicate în formarea Careului în T sunt locul unde se vor duce aceste bătălii. Combinaţia Soare – Venus – Chaos arată că există o mare nevoie de limpezire în viaţa noastră, limpezire care seamănă cu o foame insaţiabilă care trebuie stâmpărată. Acest lucru este posibil în cazul în care vanitatea ne este măgulită şi uşor de flatat. Este punctul cel mai sensibil în următoarele 6 luni.
Dacă ne uităm la trigonul dintre Mercur şi Saturn, cu Mercur foarte aproape de conjuncţia Soare – Venus, poziţia poate sugera ideea  că mintea primeză asupra nateriei. Saturn este foarte puternic pe Spica, cea mai norocoasă stea din constelaţia Fecioarei, deci dacă există cineva capabil să reducă indolenţa excesivă şi saturaţia atuncui sigur acest Cineva este Saturn. Marte poate sugera câmpul de acţiune unde avem curajul să rupem cu aceste neajunsuri.
Ce facem cu Luna care este îngenuncheată, eufemistic vorbind?! Ras Algedi este o stea fixă din constelaţia Hercule iar sensul său este întrucâtva similar cu povestea lui Orion. În loc să fie înţepat de scorpion, piciorul lui Hercule este îngenuncheat pe gâtul fiarei. Din start putem spune că Hercule/Heracles este implicat în distrugerea unui duşman puternic, la fel ca şi constelaţia din care face parte.
Casa unde are loc eclipsa este locul unde trebuie să echilibraţi ceva, să temperaţi excesele. Atenţie, conjuncţia Soare – Venus nu este un aspect rău, dar în contextul eclipsei atenţionează asupra viciilor ascunse. Cred că această eclipsă va scoate la iveală relaţiile de tip menage a trois sau o pasiune obsesivă, poate accentua dorinţa de a găsi un alt loc de muncă şi accentuează orgoliile - posibil să vă doriţi o altă poziţie în interiorul firmei sau în instituţia în care lucraţi, nereguli de tipul conflictelor de interese care se poate lăsa cu condamnări – vezi cazul Mircea Diaconu!!! De asemenea, un copil dificil sau foarte sensibil poate aluneca pe panta distructivă a drogurilor şi a alcoolului; din senin cei tineri se pot trezi că sunt geloşi, mare grijă că puteţi rupe relaţii pe care să le regretaţi apoi toată viaţa!
Să vedem însă ce se petrece la nivel mundan. William Lilly spune în pamfletul său cu privire la efectele eclipselor de soare şi de lună, următoarele:  " când locul eclipsei sau eclipsa în sine, este la Ascendent, efectele vor afecta în ordine casele  1, 2, 3, şi 4...” Privind în lume, vedem că Luna în timpul eclipsei este pe Ascendentul  metropolelor Hong Kong şi Singapore. Acest lucru înseamnă că un efect imediat al eclipsei este de aşteptat în China şi Malaezia.
Pentru a afla mai multe despre posibilele efecte ale acestei eclipse, să aruncăm o privire la ceea ce are de spus Lilly în Tenebrosus sale annus: "Boli precum furia împotrivirii printre cai, catâri și altele. Mările vor fi tulburate de atacurile piraților..”
Privind la harta Europei, putem vedea imaginea de ansamblu:  Marte din tema eclipsei este conjunct cu Ascendentul Germaniei şi Italiei – vedeți cele două cutremure devastatoare, atinge Franţa şi Norvegia. Marte, malefic în relația cu opoziția Soare / Luna, indică faptul că aceste ţări vor fi afectate de eclipsă. La nivel european această interpoziție poate fi interpretată ca un ic de despicat, cu rolul de a adânci criza din zona euro. Este de remarcat că Londra nu este afectată, ceea ce poate da loc speculaţiilor de orice fel privind distanţarea Angliei de politica statelor membre ale UE.